Loading

Blog

blog image

"Gezond afvallen door middel van sporten"

11 March, 2014 - 16:19

Ik werk sinds maart 2013 als Personal Trainer en de voornaamste reden van mijn klanten om te sporten is om af te vallen.
Ik zal je eerst de theorie uitleggen over het afvallen en vervolgens mijn kritiek op diëten.

 

 

De juiste manier van afvallen

Ik ben van mening dat de juiste manier van afvallen is dat je meer fysieke activiteiten onderneemt en je eetpatroon constant blijft. Ik ben absoluut geen voorstander van diëten.Het gewichtsverlies wat je bij diëten oplevert is een combinatie van wateropname en spierafbraak.Wanneer je vervolgens weer overgaat op een normaal eetpatroon zul je merken dat de kilo’s er weer aan vliegen.

De enige methode om gewicht te verliezen is door minder calorieën te consumeren dan het lichaam verbrandt. (Mannen hebben gemiddeld 2500 kilocalorieën per dag nodig, vrouwen 2000). Houdt hierbij wel rekening met het feit dat het lichaam ook spiermassa zal opbouwen en dit na een paar weken een vertekend beeld kan geven van je prestaties.Wees er dus van bewust dat je in het begin niet zo snel afvalt, maar het op langere termijn beloont zal worden zonder jojo-effect.

Uiteindelijk komt het neer op een verandering van levensstijl, die je aanspreekt en vooral vol kunt houden

Bouw het rustig op

Verder wil ik de tip geven door het rustig op te bouwen. Persoonlijk succes is de beste motivator waarop u zal blijven doorzetten.Ik werk met opbouwschema’s en richt mij trainingen zo in dat het een combinatie van kracht en conditie is.Veel mensen hebben een langere tijd niet of nauwelijks gesport, onderschat niet wat dit met het lichaam doet.Vandaar dat ik ook spierversterkende oefeningen pak van het gehele lichaam, om het lichaam ook sterker te laten worden.

Het opbouwschema is zo opgesteld dat we wekelijks in kleine stappen omhoog gaan wat betreft cardio activiteiten. (bijvoorbeeld: we starten met 5 x 2 minuten rennen met 1 minuut rust). U zult merken dat u conditie snel beter wordt.

Naarmate we langere stukken kunnen hardlopen zul je ook meer verbranden en dus in combinatie met je normale eetpatroon gaan afvallen. Wanneer je gezond wilt afvallen dan praten we over ½ kilo tot 1 kilo per week. Op deze manier is het ook beter vol te houden.

 

Conclusie vanuit mij is dan ook: “Afvallen is een levensstijlverandering die je op langere termijn vooral kunt volhouden!”.

 

personaltrainerwouter.nl

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten